Hlavní obsah

Na koncert Nohavici se nedostaly desítky lidí, koupily falešné lístky

Právo, Novinky, jaš, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Písničkář Jarek Nohavica v úterý zahájil sérii koncertů ve Velkém sále pražské Lucerny. Vystoupí tam také ve středu a čtvrtek 15. a 16. dubna a hodlá při tom natočit nové album a DVD, jež vyjdou 7. června. První koncert ale doprovodily problémy s falešnými lístky. Kvůli nim se asi 90 lidí do sálu nedostalo.

Foto: Jakub Deml, Právo

Jarek Nohavica

Článek

 „Tito lidé si lístky nekoupili na oficiálních distributorských místech, vstupenky pořídili od 24letého mladíka, který měl asi 90 lístků údajně také sám nakoupit od neznámého člověka. Lístky ale byly falešné,“ řekl mluvčí pražské policie Ján Mikulovský.

Falešné lístky lze poznat jen těžko.FOTO: Policie ČR

Na místě padělky odhalila čtečka kódu a tito návštěvníci se na koncert nedostali. „Napodobeniny byly opravdu zdařilé, od pravých lístků naprosto k nerozeznání. Jedinými prvky, které mohly zájemce o koupi varovat, že se nejedná o originál, byly stejné sériové číslo a hnědá malba na vstupenkách místo barvy černé, která je na pravých. Padělané však mohou být i jiné sériové řady," řekl Mikulovský.

Padělek má v zadní části také ochranný proužek.FOTO: Policie ČR

„V případě dopadení a odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Mladík, který lístky dál posílal do oběhu, je podezřelý z přestupku,“ doplnil Mikulovský s tím, že lidé jdoucí na další dva koncerty by si měli pravost svých lístků ověřit.

Falešné sériové číslo na vstupenkáchFOTO: Policie ČR

Vyprodáno několik dnů dopředu

Všechny tři koncerty byly několik dnů dopředu vyprodané. Nohavica prezentuje písničky ze svého posledního alba Ikarus, starší i zcela nové, a speciálně pro pražské publikum hraje skladbu Ladovská zima.

Na pódiu jej doplňují klavírista Dalibor Cidlinský, saxofonista a flétnista Michal Žáček a v roli hostů i hiphopová formace Pio Squad, s níž Nohavica loni nahrál písničku Já tam byl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám