Hlavní obsah

Písničkář Klus si ve Švandově divadle užil svou premiéru

První samostatné vystoupení má za sebou vycházející talent českého folku písničkář Tomáš Klus. Ve vyprodaném Studiu Švandova divadla v Praze bavil rodák z Třince, nominovaný v anketě Deska roku 2008, společně se svým kolegou Jiřím Kučerovským nadšené diváky po dvě hodiny.

Článek

„Snažíme se vyjednat, aby Tomáš Klus v těchto prostorách vystupoval pravidelně,“ řekla Novinkám Zdena Selingerová z vydavatelství SONY BMG.

Kus se zapsal do povědomí lidí mimo jiné písněmi Chybíš mi a Malčik, které se staly ústředními k filmu Anglické jahody. Druhou zmiňovanou skladbou neopomněl student DAMU vzdát hold legendárnímu českému písničkáři Karlu Krylovi. „Letošní rok je plný výročí Karla Kryla, a tak se určitě sluší tuto píseň zahrát,“ uvedl mladý talent, než spustil první akordy této skladby.

V útulném prostředí suterénního Studia nechyběly mezi zahranými písněmi hity jako Pocity a Navěky, který Klus nazpíval s Anetou Langerovou. Třiadvacetiletý muzikant dokázal, že kromě psaní textů a skládání hudby je dobrý i v improvizaci, když nejednou zapomněl slova. Repertoár písní byl složen z vydaného CD Cesta do záhu(d)by a nově připravovaného alba.

Na podzim loňského roku se Klus představil jako host turné kapely Chinaski. Pátečním premiérovým samostatným vystoupením všestranný umělec ukázal, že kariéra folkového zpěváka možná převáží nad divadelními prkny. Kdo ví, jaký názor na to má známý herec a dabér Michal Pavlata, jenž na DAMU Tomáš Kluse vyučuje a v pátek na koncertu ve Švandově divadle nechyběl mezi čestnými hosty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám