Hlavní obsah

Reggae legendy Toots & The Maytals nepřijedou, zato zazpívá Macka B

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jamajská skupina Toots & The Maytals zrušila část turné a doplatí na to i pražští fanoušci reggae. Frontman Toots musí v průběhu svého dvouměsíčního evropského koncertování odletět na týden na Jamajku, oznámili pořadatelé. Lístky lze vrátit na místě nákupu. Dvanáctého května ale v pražském Lucerna Music Baru zazpívá alespoň Macka B.

Článek

Toots & the Maytals jsou jedni z největších klasiků v reggae. Právě díky jejich hitu Do They Reggay! získal celý styl jméno. Začínali v 60. letech na Jamajce a dosud drží tamní rekord s třiceti hity v hitparádě. Tehdy vznikaly písně jako Monkey Man, Pressure Drop, Sweet & Dandy, Pomps & Pride či 54-46 Was My Number.

Počátkem 70. let podepsali kontrakt s proslulým britským hudebním nakladatelstvím Island Records, které vydávalo i Boba Marleyho. Brzy se z nich staly světově známé hvězdy. Jejich písně předělávali Clash, The Specials a dnes třeba Amy Winehousová. Sám Toots je také znám zajímavými coververzemi soulových standardů. V ČR nikdy nevystupoval a o to větší škoda je, že náhoda zhatila jeho první koncert.

Zpěvák Macka B přezdívaný The Lyrics Teacher je oblíbeným veteránem tzv. conciouss reggae a dancehallu, který se proslavil skvělými texty i energickou show. Do Prahy se vrací přesně po deseti letech od své místní premiéry. Letos Macka B přiletí s novou kapelou obohacenou o dechovou sekci i se zbrusu novým albem More Knowledge.

Reklama

Výběr článků

Načítám