Hlavní obsah

Komedie Taking Woodstock představila trailer a psychedelický plakát

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Renomovaný režisér Ang Lee se pustil do komedie a ne do ledajaké. Jeho novinka Taking Woodstock se snaží humor vykřesat z přípravy nejslavnějšího hudebního festivalu všech dob, Woodstocku. V těchto dnech se na internet dostal trailer a plakát.

Článek

Plakát k filmu přesně vystihl výtvarného ducha konce šedesátých let minulého století. "Kombinace lávové lampy a plakátů Wese Wilsona pro koncerty ve Fillmore v San Fransisku," poznamenal americký časopis Rollingstone.

Film vypráví o obyčejném mladíkovi jménem Elliot Tiber, který pracuje v motelu svých rodičů a náhodou se připojí k organizování festivalu. Tiber je napsán podle skutečně existujícího člověka, autora knížky, ze které režisér vycházel. Ve filmu ho hraje komik Demetri Martin. Pořadateli Woodstocku Michaelu Langovi pomůže sehnat povolení ke koncertu. 

Tchajwanský režisér Ang Lee se zatím příliš neprojevoval v komediálním žánru a tím méně v hudebním. Natočil např. dramata Touha, opatrnost, Rozum a cit nebo Tygr a drak. Světovou hvězdu z něj udělal film o homosexuálech Zkrocená hora. Scénář k Taking Woodstock pro něj napsal James Schamus. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám