Hlavní obsah

Jean-Louis Trintignant možná ještě natočí film

Právo, rh

Známý francouzský herec, režisér a scenárista Jean-Louis Trintignant přednášel ve středu v pražském divadle Komedie verše Jacquesa Préverta a ve čtvrtek se účastní projekce filmu Muž a žena ve Francouzském institutu.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Jean-Louis Trintignant v Praze

Článek

První akce je součástí Týdne současného francouzského divadla, který se koná od 3. do 11. 4., druhá Cyklu filmů J. L. Trintignanta v Kině 35 v Praze.

„Byl jsem filmovým, teď jsem spíše divadelním hercem, už patnáct let jsem žádný film nenatočil, současné filmové scénáře mě příliš neuspokojují,“ řekl Trintignant na setkání ve Francouzském institutu.

„Raději mluvím o divadle, ale film je mezinárodně víc sdělný,“ dodal herec, který ze všech svých rolí uvedl jako nejoblíbenějšího Shakespearova Hamleta a připomněl, že vždy rád hrál i v současných hrách. Na otázku, zda již skončil s filmováním, připustil, že by ještě rád nějaký film natočil.

„Préverta nepokládám za nejlepšího, ale rozhodně nejznámějšího francouzského básníka. Vděčím mu za to, že mě přivedl k poezii, kterou mám velmi rád, ale příliš nevěřím v možnost jejího překladu do jiného jazyka,“ podělil se osmasedmdesátiletý herec s novináři o své celoživotní lásky.

Reklama

Výběr článků

Načítám