Hlavní obsah

V Praze zazní vzpomínka na kubánskou Buena Vistu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina kubánských hudebníků a tanečníků Pasión de Buena Vista vystoupí 19. dubna v pražském Kongresovém centru. Někteří členové souboru dříve hrávali s hvězdami slavného Buena Vista Social Clubu, které už většinou zemřely.

Článek

V Pasión de Buena Vista působí např. Maida Castañeda a Antonio Castro, kteří kdysi stáli na jednom pódiu s kubánskými hudebními legendami, jako byli Ibrahim Ferrer a Compay Segundo (Ferrer zemřel v roce 2005, Segundo v roce 2003).

„Tato show Vás zavede do nových dimenzí zpěvu a tance. Je to ryzí a originální kubánský oheň," řekl o show známý choreograf a tanečník Francisco Blanco Prada. Podle Kristiny Drahoňovské z agentury Makroconcert jde o nejlepší kubánské zpěváky a tanečníky v nádherných kostýmech a dech beroucí choreografii.

I produkce nejsledovanější evropské televizní hudební show “Wetten dass...?” podle ní projevila zájem o přenos jejich vystoupení. V minulosti přenášela koncerty superhvězd jako Tina Turner, Shakira, Madonna, Ricky Martin, Gloria Estefan, Marc Antonie, Michael Jackson, Paul Mc Cartney.

Pasión de Buena Vista je složena z osmi tanečníků, deseti profesionálních hudebníků a pěti legendárních zpěváků. Pro jejich hudbu je příznačná směsice lehké melancholie a radosti s vášnivým zpěvem obaleným v typicky karibské pohodové náladě.

Vstupenky za 500-1300 korun jsou v prodeji v sítích Ticketpro, Ticket-art, Ticketportal a Ticktestream.

Reklama

Výběr článků

Načítám