Hlavní obsah

Praha se rozloučila s hereckým mušketýrem Miroslavem Moravcem

Právo, František Cinger
Praha
Aktualizováno

Se závěrečným potleskem, ale beze slov se ve středu odpoledne v krematoriu v pražských Strašnicích rozloučila rodina, přátelé a kolegové s hercem Miroslavem Moravcem. Známý herec zemřel o víkendu ve věku 70 let po dlouhé, těžké nemoci v motolské nemocnici v Praze.

Foto: Eva Kořínková, ČTK

Poslední rozloučení s hercem Miroslavem Moravcem se uskutečnilo 8. dubna v Praze-Strašnicích.

Článek

Moravec, noblesní člověk, herec a dabér, spolutvůrce rozhlasových a televizních uměleckých se dožil 70 let. Vzpomínku mu věnovali herečtí kolegové, mimo jiné Gabriela Vránová, Stanislav Fišer, Petr Kostka, Jaroslav Satoranský a Karel Hábl. Spolupracovníci z rozhlasu, televize i desítky obdivovatelů.

Na závěr smutečního obřadu zazněl Pochod mušketýru ze Hry Mušketýři po 30 letech v níž Moravec hrál v Divadle pod Palmovkou. 

Foto: Eva Kořínková, ČTK

Herci Petr Kostka (vlevo) a Jaroslav Satoranský se 8. dubna v Praze-Strašnicích zúčastnili posledního rozloučení s hercem Miroslavem Moravcem.

:. Herci Petr Kostka (vlevo) a Jaroslav Satoranský se 8. dubna v Praze-Strašnicích zúčastnili posledního rozloučení s hercem Miroslavem Moravcem.

FOTO: Eva Kořínková, ČTK

Moravec ztvárnil stovky rolí na divadelním jevišti, ve filmu, v rozhlase i v televizi. Exceloval v dabingu, kde svůj hlas propůjčil inspektoru Kojakovi, komisaři Moulinovi, Fantomasovi, Alainu Delonovi, Jeanu-Paulu Belmondovi i Henrymu Fondovi.

Miroslav Moravec prošel ve svých hereckých začátcích divadla v Mostě, Chebu a Zlíně a v roce 1968 zakotvil v Krejčově Divadle za branou v Praze. Po jeho násilné likvidaci strávil 16 sezón na libeňské scéně, odkud přešel do souboru Městských divadel pražských. V polovině 90. let se stal členem Divadla na Vinohradech, kde působil do roku 2004.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám