Hlavní obsah

Zakladatelé kanadského skate punku SNFU zahrají na Strahově

– Praha
Novinky,

Kanadská punková skupina SNFU vystoupí v pátek 6. dubna v pražském klubu na Strahově. Kapela patří k nejdéle existujícím kanadským punkovým skupinám. Dala se dohromady v Edmontonu už v roce 1982.

Článek

Kapelu dali dohromady zpěvák Mr. Chi Pig a bratři Belkeové Breant a Mark, kteří hrají na kytary. Název byl původně zkratkou výrazu Society's No Fucking Use, s plynoucím časem se však tomuto názvuk kapela nehlásila.

Od svého vzniku kapela prosazoval skate punk. Orientaci jasně ukázaly první dvě alba ...And No One Else Wanted To Play z roku 1984, na které navázala alba If You Swear, You'll Catch No Fish z roku 1986 a Better Than A Stick In The Eye 1988. V té době kapela patřila k nejlepším koncertním souborům na severoamerickém kontinentu.

Velké úspěchy slavila kapela v polovině devadesátých let, kdy nastoupil neopunk. Na značce Epitaph, která byla klíčovým labelem žánru v té době vydali Something Green And Leafy This Way Comes, The One Voted Most Likely To Succeed a FYULABA. Prvních dvou se prodalo více než 100 000 kusů.

V roce 2000 se skupina vydala EP Ping-Pong u Alternative Tentacles. Zatím posledním albem je In The Meantime and In Between Time z roku 2004.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám