Hlavní obsah

Film Válka nevěst potěší výhradně dámské publikum

Právo, Věra Míšková

Na ženy v kinech čeká film Válka nevěst a pro muže je připravena novinka Rychlí a zběsilí, počtvrté vyvařený slaboučký čaj s Vinem Dieselem a Paulem Walkerem.

Článek

Případná dvojice návštěvníků multiplexu se tedy může v předsálí pohodlně rozdělit, a po necelých dvou hodinkách zase sejít: on i ona s dokonale vyčištěnou hlavou a jestli i pobaveni, záleží na gustu jednoho každého z nich. Oba filmy se o to snaží, seč jim chabé síly stačí.

Opusťme však nyní muže a podívejme se na dvě půvabné nevěsty. Každá nevěsta totiž musí být už z povahy svatebního dne půvabná a Anne Hathawayové v roli obětavé hodné učitelky Emmy to sluší dvojnásob a ještě úžasně tančí.

Kate Hudsonová v roli právničky

Kate Hudsonová jako úspěšná právnička Liv, toužící po vlastní dokonalosti za každou cenu, vypadá ve svatebních šatech také dobře, takže všechno je v pořádku a můžeme začít.

Tyhle dvě holky na vdávání jsou odmalička kamarádky na život a na smrt. Ač rozdílné jako noc a den čili jak jen brunetka a blondýna mohou být, nedají jedna bez druhé ránu a mají se takmoc rády, že jim každá v sále může jen závidět. Ale my, co chodíme na romantické filmy, víme, že přijde zádrhel.

Záhy je to tady: pitomým, nešťastným nedopatřením se stane, že se obě děvčata mají vdávat ve stejný den na stejném místě, a to, račte uznat, nejde.

Jedna by měla ustoupit. Jenže která? Pro Liv něco takového nepřipadá v úvahu, nemá ustupování v povaze, ale horší je, že tentokrát i tvárnou, mírnou Emmu zachvátí neovladatelná touha být aspoň pro ten jeden den absolutní jednička.

Děj filmu je snadno předvídatelný

Tak vypukne válka, a vy se na ni můžete koukat, občas se pousmát slušnému fórku, ale většinou si přitom klidně myslet na svoji vlastní (minulou, předminulou či budoucí) svatbu a na všechny minulé i současné kamarádky.

I kdybyste se do toho vzpomínání a snění zabraly trochu víc, určitě vám na plátně nic neuteče, děj je předvídatelný v každé vteřině až do radostného konce a opravdu vychutnat je možné hlavně svatební šaty, které jsou tak krásné, že by v nich každá mohla vypadat jako Anne či Kate. A navíc, ženichy nemusíte ani rozeznat jednoho od druhého, o ně totiž ve filmu vůbec nejde.

Válka nevěst, USA 2008

Válka nevěst, USA 2008 Režie: Gary Winick

Válka nevěst, USA 2008 Režie: Gary Winick Hrají: Kate Hudsonová, Anne Hathawayová, Kristen Johnstonová

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám