Hlavní obsah

Japonská bubenická show Yamato po roce opět v ČR

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známí japonští bubeníci Yamato se vracejí do České republiky. Letos tu vystoupí šestkrát, a to v Brně (20. a 21. května), Zlíně (22. května), Ostravě (23. května), Praze (24. května) a Pardubicích (25. května).

Článek

Yamato si našli v Česku mnoho příznivců, podle pořadatele byla loni všechna představení vyprodaná. Jejich show Heartbeat „Shin-on“ (v překladu Tlukot srdce) tu sklidila ovace.

Bubeníci letos nacvičili v japonských horách nové představení. "Prožijete s nimi až pohádkově jemnou a čistou odezvu padajícího deště, přes rytmické, veselé pasáže dýchající radostí ze slunce, ze hry a ze zdravého pohybu až po silnou, běsnící bouři excelující v zběsilosti mládí," řekla Lucie Marková z Pragokoncertu.

Soubor Yamato založil v roce 1993 Masa Ogawa v Naře. Z této vesnice Yamato vyráží s tradičními japonskými bubny Wadaiko více než 10 let do světa. Od svého vzniku uskutečnil soubor přes 1000 představení v Asii, Evropě a Americe, které shlédlo více než milión lidí. Během bubenické show, ve které se bubnování mísí s tradičními japonskými motivy (hudba, kostýmy), je použito několik desítek originálních japonských bubnů včetně bubnu Odaiko vyrobeného z ohromného více než 400 let starého stromu.

Vstupenky jsou k dostání v předprodejních sítích Ticket-Art, Ticketportal a Ticketstream, na koncerty v Brně, Zlíně a Praze také u pořádající agentury Pragokoncert na tel: 577 432 580, 777 701 591. 

Reklama

Výběr článků

Načítám