Hlavní obsah

FBI pátrá po posledních X-manech, kteří unikli na internet měsíc před premiérou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Fanoušky netrpělivě očekávaný nový akční sci-fi film o mutantech X-Men Origins: Wolverine se měsíc před chystanou světovou premiérou objevil na internetu. Snímek s Hughem Jackmanem si stáhlo už 100 000 zájemců, uvedl server BBC. Filmové studio 2Oth Century Fox se kvůli úniku kopie obrátilo na Federální úřad pro vyšetřování FBI.

Foto: Profimedia.cz

Hlavní roli Wolverina znovu ztvárnil nejpřitažlivější muž světa Hugh Jackman.

Článek

Pirátská kopie zmíněného komiksového příběhu byla v úterý 31. března nahrána na několik webových stránek. Údajně šlo o téměř hotovou, vysoce kvalitní kopii, v níž nejsou dotaženy jen některé zvláštní efekty. Filmové studio 20th Century Fox ale uvádí, že jde o nehotovou verzi a ti, kdož snímek viděli, si všimli, že občas ještě chybí pozadí scén a u herců jsou vidět kabely.

Filmové studio 20th Century Fox ve čtvrtek informovalo, že pirátská kopie se už na internetu nenachází. Snímek, který režíroval Gavin Hood a jenž sleduje příběh pomsty mutanta Wolverina po vraždě jeho přítelkyně, si však mezitím stáhlo 100 000 lidí.

Do pátrání po pachateli se zapojila i FBI, která po pachateli "aktivně pátrá" stejně jako Americká filmová asociace. Federace proti porušení copyrightu uvedla, že takovýto únik je velmi neobvyklý, protože se v posledních letech zvýšila bezpečnostní opatření.  

Snímek bude do kin ve Velké Británii uveden 29. dubna, v České republice  30. dubna a ve Spojených státech 1. května, má soupeřit o přízeň s dalšími předpokládanými trháky nadcházejícího léta jako dvojka Transformers (Transformers: Pomsta poražených) či nejnovější film slavné sci-fi série Star Trek 11.

Reklama

Výběr článků

Načítám