Hlavní obsah

Hvězdami Letní scény Ungelt budou Kaiser, Kubišová i Přenosilová

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Již popáté ožije open air hlediště na hradčanském Novém Světě v létě divadlem. Od června 2005 zde uvádí své nejúspěšnější inscenace pražské Divadlo Ungelt. "Kapacita hlediště na Novém Světě je třikrát větší než komorní scéna divadla, takže tam lze vidět i ty nejžádanější tituly,“ objasnil ředitel Ungeltu Milan Hein, proč svým hercům nedopřeje prázdniny.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Se svou dcerou Karolinou si na Letní scéně zahraje Oldřich Kaiser.

Článek

„Práce se neodmítá, takže mě na léto nikdo přemlouvat nemusel. Letní scéna má neopakovatelnou atmosféru i diváky,“ řekl na tiskové konferenci Petr Kostka.

„Ostatně pořád je tu naděje, že bude pršet,“ zavtipkoval Oldřich Kaiser, jehož čeká na Novém Světě šestadvacet večerů. Podle Heina se ale loni kvůli dešti nerušilo jediné představení.

„Nikdo se nemusí bát, že zmokne – i kdyby se měl spustit letní deštík, každý dostane zdarma pláštěnku, kterou si dokonce může odnést i domů,“ trumfoval Kostka.

Na programu úspěšné tituly i Kubišová s hosty

Letos se budou hrát tři úspěšné tituly z repertoáru Ungeltu, samozřejmě kromě komorních setkání Marty Kubišové s hosty.

Její pozvání letos přijali Jiří Schmitzer, Václav Neckář, Yvonne Přenosilová, Petra Janů, Hana Hegerová a Lucie Bílá. Během večerů zazní kromě písní hostů i slavné hity Marty Kubišové.

Letní scénu otevře nejnovější premiéra Ungeltu, tragikomedie Jeffreymu je šoufl, v níž postavu slavného londýnského novináře, kterou v Londýně hrál Peter O’Tool více než tisíckrát, vytváří Oldřich Kaiser. Na scéně se potkává i se svou dcerou Karolinou.

I letos se bude hrát komedie Ledňáček s vynikajícími hereckými výkony Františka Němce, Petra Kostky a Aleny Vránové v rolích anglického spisovatele, jeho věrného komorníka a dávné lásky.

A do třetice to bude v srpnu jedenáct repríz hry Sama Sheparda Láskou posedlí, v níž milostný dialog vedou Vilma Cibulková a Miroslav Etzler za dohledu Ladislava Mrkvičky či Martina Štěpánka. Lístky jsou v prodeji v pokladně Divadla Ungelt.

Reklama

Výběr článků

Načítám