Hlavní obsah

Karel Gott si nahrál píseň k narozeninám

Novinky, kaz

Divadelní představení Michala Horáčka s hudbou Petra Hapky Kudykam bude mít premiéru v říjnu, už nyní se ale nahrávají písně pro album, které vyjde o měsíc dříve. Obsahovat bude i speciální dárek k sedmdesátinám českého slavíka Karla Gotta.

Článek

„Speciálně pro Karla zaranžoval Ondřej Brzobohatý titulní píseň představení Kudykam Tante cose da veder, kterou celé představení vrcholí. Na příchod tenora mezi šansoniéry jsem se opravdu těšil, mám rád bizarní setkání,“ vysvětlil Michal Horáček.

„A je to i svérázný dárek. Karel může nahrávku použít, jak bude chtít, například na svém CD nebo na koncertech,“ dodal Horáček.

Moc rád si dávám těžké úkoly, které mě obohatí o nový rejstřík, výraz…
Karel Gott

Tante cose da veder je nádherná melodická skladba ošperkovaná vysokými tóny, opravdu kousek hodný interpretace mistra. „Moc rád si dávám těžké úkoly, které mě obohatí o nový rejstřík, výraz…" 

"Naopak mne nijak nemotivuje, když mám při nahrávání nové písně pocit, že něco takového už jsem zpíval. Proto jsem s radostí sáhl po nabídce Michala Horáčka."

"A také musím zdůraznit, že už dlouho jsem nezažil ve studiu tak soustředěnou a tvůrčí atmosféru jako tentokrát. Zpravidla se ode mě očekává, že přijdu a písničku vystřihnu na první pokus. Tady jsem měl čas a prostor pracovat na každém slůvku a tónu,“ ocenil Karel Gott.

Karel je mistrem bel canta

Gott však nepatří ke tradičním interpretům šansonů dvojice Hapka - Horáček. „Karel je mistrem bel canta, které akcentuje spíše plnost a krásu tónu než text. Přesto jsem pro něj v začátcích své kariéry pracoval, takže ze zkušenosti vím, že vždycky moc dobře ví, co zpívá."

"Kdysi jsem pro něj napsal text Posel dobrých zpráv – a přesně tím on pro mě je, cítím z něj pozitivní energii a zvláštní kouzlo,“ definoval svůj vztah ke Karlu Gottovi Michal Horáček.

V plánu je píseň Když tudy vezli Gagarina

Michal Horáček s Petrem Hapkou v záloze mají ještě jedno překvapení. „Petr Hapka by si s Karlem rád zazpíval duet Když tudy vezli Gagarina. Šansoniér a tenor, oba v jedné písni. Ale hlavně dva zralí pánové."

"Vzpomínají, každý po svém, na mládí a den, kdy Prahou projížděl Gagarin, jenže pro ně bylo podstatnější, že právě tehdy potkali krásnou a - jak se ukáže - nezapomenutelnou holku…,“ prozradil Michal Horáček.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám