Hlavní obsah

Hvězdou Rock for People jsou Arctic Monkeys

Novinky, Stanislav Dvořák

Britská rocková skupina Arctic Monkeys bude spolu s Placebo, Ska-P či Underworld hlavní atrakcí letošního festivalu Rock for People, který proběhne 4. až 6. července v Hradci Králové. Na festivalu vystoupí celkem 130 účinkujících na pěti pódiích, uvedli ve středu na tiskové konferenci v Praze pořadatelé.

Článek

"O Arctic Monkeys jsme velmi usilovali. Vyjednávání s touto kapelou trvalo ze všech nejdéle, asi dva měsíce," řekl za pořadatele Michal Thomes, který upozornil také na kytarové the Kooks a elektronické Underworld. "Letos je to dramaturgicky nejdražší ročník festivalu," dodal Thomes. O konkrétních částkách ale nechtěl mluvit.

Skupina Gogol Bordello

FOTO: SMart

Kromě uvedených hvězd přijedou ze zahraničí i skupiny Bloc Party, Gogol Bordello, Hadouken!, Freestylers, Therapy?, Static-X, Ignite, The Bouncing souls, Mucky Pup, Comeback Kid nebo Strike Anywhere.

Ekologie především

Většina skupin bude jako vždy z Česka. Příznivci popíku se mohou těšit na Anetu Langerovou, Chinaski či Mekyho Žbirku a ostatní třeba na Fleret, Blue Effect, Cirkus Praha, Horkýže slíže, Skyline, Sto zvířat, Tleskač, Xaviera Baumaxu, Xindla X a Švihadlo.

Skupina Ska-P

FOTO: www.ska-p.com

"Rock for People letos nebude jen o hudbě, ale i o nehudebních aktivitách a ekologickém poselství," upozornil Thomes, "chceme být k planetě co nejohleduplnější, bude důsledná separace odpadů a plakáty na recyklovaném papíře." 

Podrobnosti o programu se budou objevovat postupně na stránkách festivalu www.rockforpeople.cz. Už nyní je jasné, že Arctic Monkeys vystoupí v sobotu, zatímco Placebo v neděli. Od 1. dubna jsou vstupenky na letní festival v předprodejních sítích Ticketstream a Ticketportal za 1150 Kč. Ceny jednodenních vstupenek budou ohlášeny 1. května.

Reklama

Výběr článků

Načítám