Hlavní obsah

Na Febiu nezapomeňte na soul a ska v garáži, je zdarma

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stálí návštěvníci pražského filmového festivalu Febiofest už vědí, že občas se to nejzajímavější neodehrává ani tak v kinosálech jako v garážích a přilehlé restauraci. Koncerty známých souborů, jako jsou třeba Gipsy.cz, se zde střídají s mediálně neprovařenými a často překvapivě kvalitními nováčky - Tribetown, Prague Ska Conspiracy atd. Všechny koncerty jsou zadarmo.

Článek

O víkendu se předvedli např. skoční ska-funkoví The Spankers, jejichž zběsilé rytmy spolu s energickým projevem zpěvačky nutili k tanci všechny i přes neúnosně přeplněný prostor "malé scény" v přízemí festivalové budovy.

Ve velké podzemní garáži vystupovala např. početná R'n'B sestava Navigators, kterou lze bez přehánění označit za český objev roku 2007. Jde o jednu z mála domácích skupin disponujících  současným světovým zvukem a také videoklipem, který koloval na MTV. Jejich žánroví souputníci Tribetown sice zatím na MTV nepronikli, ale také stáli za to. Hrají méně progresivně než Navigators, což může být výhodou i nevýhodou, nicméně kvalitní muzikantství se jim nedá upřít. Pozoruhodnou postavou je jejich zpěvák, který velmi nápadně připomíná Stevieho Wondera.  

V pondělí večer zahrají výteční Prague Ska Conspiracy, kteří mají svůj styl vetknutý už v názvu, dále Afrodisiak (reggae, ska, hip-hop) nebo exotické Shahab Tolouie Trio, v úterý Sunflower Caravan a Gipsy.cz, ve středu Fast Food Orchestra či brazilská Mulata B.

Ve čtvrtek jsou hitem večera pop-soul-funkoví Toxique, kteří nedávno získali Anděla v kategorii Objev roku. On-line chat se skupinou Toxique najdete zde. Po nich zahrají pop-rockoví Airfare. V pátek program uzavírají U-Prag, Mr. Cocoman a Solid vibes nebo Basta Fidel.

Reklama

Výběr článků

Načítám