Hlavní obsah

Před festivalem Pražské jaro přijedou mahlerovci

Právo, Vladimír Říha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Mimořádný koncert ohlásilo Pražské jaro na 19. dubna. Téměř měsíc před festivalem přijede do Prahy Gustav Mahler Jugendorchester z Vídně. „Nejslavnější mezinárodní mládežnický orchestr za 23 let existence již u nás několikrát byl, ale od jeho poslední návštěvy uplynulo již sedm let,“ říká ředitel Pražského jara Roman Bělor.

Foto: Zuzana Zábrodská, Novinky

Budova pražského Rudolfina, kde se odehrává festival Pražské jaro.

Článek

Ve Smetanově síni zahraje pod vedením německého dirigenta Ingo Metzmachera Mahlerovu Symfonii č.3 d moll, zpívat bude Angličanka Jane Irwinová. 

Na Pražské jaro jsou ještě k dispozici vstupenky, vyprodány jsou oba zahajovací koncerty: vystoupení houslistky Anne-Sophie Mutterové, recitál tenoristy Juana Diega Floréze a koncert Pražské komorní filharmonie s Jiřím Bělohlávkem.

Na Staroměstském náměstí zahraje Hudba Hradní stráže a policie

Festival absolvoval prezentace v některých zahraničních městech – v Bratislavě a v Drážďanech, čeká ho Londýn a Paříž. Díky novému partnerství s Pražským maratónem přibyl i druhý mimořádný koncert – 10. května na Staroměstském náměstí zahraje Hudba Hradní stráže a policie.

„Byl i uzavřen výběr účastníků obou soutěží ve fagotu a flétně,“ oznámil Bělor a ocenil rekordní účast ve flétně. Z 238 přihlášených bylo vybráno 60 kandidátů, fagotistů 54. Letošní 64. ročník festivalu se bude konat od 12. května do 3. června.

Reklama

Výběr článků

Načítám