Hlavní obsah

Petra Hřebíčková: Získat cenu za to, co máte ráda, je krásné

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Petra Hřebíčková získala cenu Thálie za činohru v představení Maryši v Městském divadle Zlín. "Diváci mají představení Maryša moc rádi, což dokázali i tím, že mu udělili diváckou cenu Aplaus pro nejlepší inscenaci, herce i herečku loňského roku. Všechno pobrala Maryša. A teď Thálie. Takže co víc si přát?" řekla Petra Hřebíčková v rozhovoru.

Foto: ČTK

Petra Hřebíčková získala v pražském Národním divadle divadelní cenu Thálie pro rok 2008 v kategorii činohra.

Článek

Máte radost, že jste Thálii dostala právě za Maryšu?

Určitě, protože ta práce byla krásná, všichni jsme se s tím svědomitě prali a máme to moc rádi, což je nejdůležitější. Získat cenu za něco, co máte ráda, je krásné a je to velké zadostiučinění.

Na koho v tuto chvíli myslíte?

Určitě na režiséra Martina Františáka, s nímž jsme strávili krásný čas, a na Dušana Sitka, který je naprosto skvělý v roli Lízala, za kterou se ocitl v širší nominaci na Cenu Thálie, takže i to je důkaz, že ta inscenace je dobře postavená.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Za činohru byli oceněni Norbert Lichý a Petra Hřebíčková.

:. Za činohru byli oceněni Norbert Lichý a Petra Hřebíčková.

FOTO: Michaela Říhová, Právo

A jak Maryšu vnímají diváci ve Zlíně?

Mají ji moc rádi, což dokázali tím, že jí udělili diváckou cenu Aplaus pro nejlepší inscenaci, herce i herečku loňského roku. Všechno pobrala Maryša. A teď Thálie... Takže co víc si přát?

Co vás čeká po Maryše?

S režisérem Dodo Gombárem zkoušíme hru Tankreda Dorsta Merlin aneb Pustá zem, kde hraju Ginevru. Zatím se s ní teprve seznamuju, ochutnávám ji, protože je to velice rozsáhlé téma. Ale moc se těším, určitě to bude netradiční práce, ať už co se týče kostýmů a scény, tak i způsobu, jakým zkoušíme.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám