Hlavní obsah

Zpíváme na polích narkotických

Novinky, Stanislav Dvořák

Olomoučtí debutanti Narcotic Fields právě vydávají album Erase. Původně šlo o "mašinkový" projekt, kteří tvořili jen dva lidé (Tereza Kopecká a Tomáš Bayer), nakonec ale vznikla regulérní rocková kapela zajímavě našlehaná elektronickými zvuky.

Článek

Tereza Kopecká a Tomáš Bayer se původně pokoušeli o trip hop, během doby se ale připojili dva kytaristé, baskytarista, bubeník a současný zvuk je spíše indie-rockový a umírněně elektronický - na české poměry každopádně celkem kvalitní.

I když o originalitě mluvit nemůžeme, podobné fúze vznikaly v devadesátých letech po celém světě, Narcotic Fields jsou zábavní a přesně vystihli poměr mezi popovostí a alternativností, která dělá nahrávku poslouchatelnou pro teenagery i pro morousovaté kritiky.

Kopecká také slušně zpívá a v nejlepších momentech připomíná třeba Lenku Dusilovou. Jsou-li pro vás zkreslené kytary ve spojení s elektronickým experimentováním a přiměřeně melancholickým ženským vokálem alespoň trochu zajímavé, na narkotických polích se vám bude líbit.

Narcotic Fields: Erase, Indies Rec 2009

Reklama

Výběr článků

Načítám