Hlavní obsah

Smutné konce X Factoru: firma odkopla britského vítěze po jedné desce

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skotský zpěvák Leon Jackson, který předloni zvítězil ve Velké Británii v soutěži X Factor, vydal jedno album a hned dostal od firmy Sony BMG "padáka". Tisková mluvčí potvrdila BBC, že dvacetiletá hvězdička "už u společnosti není".

Článek

"Prožil jsem skvělý rok a tolik jsem se naučil, když jsem nahrával a vydával své album," říká Jackson, který vypustil svůj debut Right Now loni na podzim. Každý umělec podle něj ví, že může jít nahoru i dolů a teď se hlavně těší na turné a psaní dalších písní.

Poté, co zvítězil v televizní soutěži, Jackson bodoval s vánočním hitem When You Believe. Následující píseň Don't Call This Love už se v hitparádách moc neohřála. Desky Right Now se prý prodalo 130 000 kopií, což na britského zpěváka není mnoho.  

Mluvčí vydavatele Syco, který patří pod mamutí společnost Sony, vzkázala, že mu přejí mnoho štěstí. Někteří fanoušci na to reagovali rozzlobeně a stěžovali si, že firma Jacksona málo propagovala.

Podobné osudy čekají vítěze podobných soutěží ve všech zemích. První, většinou velmi uspěchaná deska, se vydává jen několik měsíců po soutěži, aby si vítěze ještě pamatovali televizní diváci. Pak se nahrávací společnosti těchto absolventů rychlých výtahů ke slávě zbaví. 

Reklama

Výběr článků

Načítám