Hlavní obsah

Nový Star Trek má premiéru v Austrálii, v květnu dorazí do ČR

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový film ze série Star Trek, která letos oslaví třiačtyřicet let existence, bude mít slavnostní premiéru 7. dubna v Sydney. Pak se vydá na cestu světem a do českých kin dorazí podle plánu Unie filmových distributorů 7. května.

Článek

Film natočil režisér J. J. Abrams, který pracoval např. na Armaggedonu, Mission Impossible III a seriálu Lost (Ztraceni). V roli kapitána Kirka se objeví nová tvář, sedmadvacetiletý herec Chris Pine, který má zatím za sebou spíše slabší romantické filmy typu Deník princezny 2: Královské povinnosti a Blind Dating.

Děj se má točit okolo mládí Jamese T. Kirka a pana Spocka, včetně jejich setkání na akademii a prvních dobrodružství ve vesmíru. Na role jejich mimozemských spolužáků filmaři předloni vyhlásili konkurs, kam se měli hlásit lidi, kteří trpí nějakou fyzickou anomálií. Studio mělo zvláště zájem o herce s neobvykle dlouhými krky, či extrémně malými a velkými hlavami, nosy a čely nebo s širokýma očima a velkýma ušima.

Vedle těchto komparsistů hrají v dalším snímku nekonečné sci-fi ságy např. Simon Pegg (Montgomery 'Scotty' Scott) a sedmasedmdesátiletý startrekovský veterán Leonard Nimoy, který hrál Spocka už v původním seriálu.

Nimoy se mimochodem zasazoval o to, aby premiéra proběhla v neznámém kanadském městečku, které se jmenuje Vulcan. Producenti to ale nepovolili, možná i proto, že tam nemají kino. Trailer k filmu prý překonal všechny rekordy, když si ho za prvních 24 hodin od uveřejnění stáhlo 1,8 miliónů lidí.

Anketa

Jak dlouho ještě bude žít série Star Trek?
10 let
2,4 %
20 let
1,1 %
30 let
1,4 %
Navždy
95,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 900 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám