Hlavní obsah

Fanoušci uvidí Beyoncé na speciálním pódiu ze všech stran

Novinky, Stanislav Dvořák

Americká R’n’B hvězda Beyoncé přijede do pražské O2 Arény už 30. dubna v rámci svého světového turné I am... Přiveze s sebou dvě pódia propojená úzkým můstkem, z nichž jedno bude uprostřed arény.

Článek

Výhodou středového pódia je jeho blízkost publiku a výborná viditelnost prakticky z každého sedadla. Veškerá zvuková a světelná technika bude přitom zavěšena u stropu arény.

"Unikátní uspořádání tak garantuje divákům na ploše i na tribunách skvělý zážitek z velkolepé show. Všichni majitelé vstupenek především na plochu a do prvního patra tak budou mít Beyoncé prakticky jako na dlani," říká Tomáš Němčanský z firmy Bestsport.

Beyoncé dnes patří k nejúspěšnějším světovým umělcům v mainstreamovém R’n’B. Začínala v dívčí diskotékové skupině Destiny's Child. V roce 2003 vydala úspěšné sólové album Dangerously in Love, se kterým získala v následujícím roce pět cen Grammy a jednu BRIT Award. V roce 2006 vydala album B’Day.

Jejím nejnovějším počinem je dvojalbum I Am... Sasha Fierce (2008). Zatímco jeho první disk je baladický, druhý taneční. Průměrný materiál desky vylepšuje výrazově zvládnutým zpěvem a výjimečným zvonivým hlasem.

Z filmu Dreamgirls se zpěvačkou Beyoncé (uprostřed)

Beyoncé se často objevuje také ve filmech. Zahrála si např. v muzikálu Dreamgirls, který připomínal dráhu slavné skupiny The Supremes, v komedii Austin Powers: Goldmember nebo naposledy v Cadillac Records, kde ztělesnila legendární zpěvačku z 60. let Ettu James.

Show připravuje autor známého klipu Too Funky

Na přípravě show s Beyoncé spolupracuje módní návrhář a filmový režisér Thierry Mugler, který bude mít v roli kreativního konzultanta na starosti choreografii a návrh scény. Tento Francouz v minulosti působil mj. jako tanečník v baletním souboru francouzské Opéra National du Rhin, je autorem show „Zumanity“ slavného Cirque du Soleil a videoklipu Too Funky George Michaela. Mugler je rovněž tvůrcem všech 58 kostýmů, které na sebe kromě Beyoncé obléknou i její tanečnice a členky doprovodné kapely.

Evropská část světového turné začíná 26. dubna v chorvatském Záhřebu a pokračuje napříč celou Evropu až do severoirského Belfastu, kde se 31. května tato část tour uzavře. Turné poté zavítá do Asie, Afriky a Austrálie.

Vstupenky na koncert Beyoncé, který se uskuteční ve čtvrtek 30. dubna 2009 ve 20:00 v pražské O2 Areně, jsou stále v prodeji na terminálech SAZKA a na www.sazkaticket.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám