Hlavní obsah

Herečka Richardsonová podlehla zranění z lyžování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská herečka Natasha Richardsonová podlehla ve středu zraněním, která utrpěla v pondělí při lyžování v kanadském středisku Mont Tremblant. Zemřela v newyorské nemocnici obklopena svými nejbližšími - matkou Vanessou Redgraveovou, manželem Liamem Neesonem a sestrou Joely Richardsonovou.

Článek

"Liam Neeson, jeho synové a celá rodina jsou v hlubokém šoku a zcela zničeni smrtí jejich milované Natashy. Děkují všem za podporu, projevy lásky a modlitby a prosí o respektování svého soukromí v této tragické době.," uvádí se v prohlášení rodiny. 

Pětačtyřicetiletá Natasha Richardsonová utrpěla vážné poranění hlavy během soukromé hodiny lyžování v exkluzivním lyžařském středisku Mont Tremblant v pondělí odpoledne. Média uvádějí, že jedním z důvodů tragické nehody je i skutečnost, že Richardsonová nelyžovala s helmou. Zranění se nejprve nezdálo jako vážné. Teprve hodinu po nehodě jí přepadly bolesti hlavy a byla převezena do nejbližší nemocnice. Protože se její stav zhoršoval byla přemístěna na jednotku intenzivní péče do Montrealu a na přání rodiny byla převezena soukromým letadlem do New Yorku.

Celou dobu ji doprovázel manžel, známý irský herecpl  Liam Neeson (56). V New Yorku na ně již čekala matka Natashy, herečka Vanessa Redgraveová s jejich syny - třináctiletým Michaelem a dvanáctiletým Danielem Jackem.

Richardsonová měla údajně krví podlité oči a rozostřené vidění. Podle lékařů se jí v mozku vytvořila krevní sraženina, která nakonec zablokovala proudění krve.

Richardsonová je dcerou herečky Vanessy Redgraveové a zesnulého režiséra Tonyho Richardsona. Za Neesona se provdala v roce 1994 poté, co si spolu zahráli ve filmu Nell (1994). V roce 1998 získala Richardsonová divadelní cenu Tony pro nejlepší muzikálovou herečku za roli v muzikálu Kabaret.

K jejím nejúspěšnějším filmům patří například Past na rodiče (1998) či Příběh služebnice (1990). V lednu ztvárnily Richardsonová a Redgraveová role dcery a matky v benefiční koncertní verzi muzikálu Stephena Sondheima a Hugha Wheelera s názvem A Little Night Music. Ten byl inscenován v Nokia Theatre Times Square v New Yorku. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám