Hlavní obsah

Muzikál Johanka z Arku se vrací

Právo, rh

Jeden z nejlepších domácích muzikálů, Johanka z Arku Ondřeje Soukupa, Gabriely Osvaldové a Jiřího Hubače, se vrátí na scénu. Stane se tak 14. září v pražském Divadle Kalich a v titulní roli se objeví opět Bára Basiková i Lucie Šoralová.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Staronoví interpreti muzikálu včera před novináři. Bára Basiková ukazuje klíč od své šatny vybavené i pro očekávané miminko.

Článek

„Momentálně jsem na mateřské dovolené a všechny nabídky na práci odmítám. Ale vrátit se k roli Johanky jsem odmítnout nemohla, protože tenhle muzikál pro mě opravdu hodně znamená. Do zkoušek naskočím koncem letních prázdnin, takže se první měsíce můžu věnovat jenom miminku,“ řekla na tiskové konferenci Bára Basiková, která brzy čeká potomka. Proto také  dostala od vedení divadla přidělenu speciální šatnu s dětskou postýlkou a přebalovacím pultem.

Johanka z Arku měla premiéru v březnu 2000 v pražském divadle Ta Fantastika v režii Jozefa Bednárika. V Divadle Kalich ji v Bednárikově koncepci obnoví Lubomír Fritz. Z původního obsazení se na jevišti objeví i Kamil Střihavka, Vilém Čok, Vladimír Marek, Jan Apolenář či Petr Dopita.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám