Hlavní obsah

Špinavý indie rock od medvídka Pooh

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká indie-rocková skupina The Pooh se po šesti letech od prvního koncertu odhodlala k vydání studiového debutu Eyes Scream in Cream. Na malou českou kapelu zní velmi slušně.

Článek

The Pooh se poprvé objevili v lednu 2003. Postupně se rozhodli vzdát kořenů grunge a více experimentovat. Roku 2006 se rozšířili o čtvrtého člena (druhá kytara a klávesy) a další sezónu již pracovali na debutovém CD. To však pod značkou X Production vychází až nyní.

Jejich současný zvuk se inspiruje v Queens of the Stone Age, Velvet Revolver nebo The White Stripes. Špinavý rock se slušně táhnoucími riffy obohacují různými "špeky" v podobě občasných  radikálních zvratů v rytmu i v celkovém zvuku (od grunge ke kovbojskému retru apod.). Experimentální části dvou nebo tří skladeb mohou být ze začátku pro běžného rockera těžko stravitelným oříškem, ale v zásadě jde pořád o normální rock. 

The Pooh nabízejí výborný poměr cena-výkon a příjemný krok stranou ze smrdutého českého rybníčku, v němž se topí armáda vlezlých pop-kytarovek toužících po zařazení do playlistu komerčních rádií a opožděně napodobujích zahraniční vzory. Jako Slash a Jack White sice ještě nehrají, ale narozdíl od nich je můžete slyšet v českých klubech a v létě na festivalech.

The Pooh: Eyes Scream in Cream, X Production 2009

Reklama

Výběr článků

Načítám