Hlavní obsah

Klub Chapeau Rouge ovládne temná elektronika, vystoupí i zakladatel Napalm Death

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V pátek a v sobotu bude patři pražský klub Chapeau Rouge syrové a pochmurné elektronice pohybující se mezi zvukovými kolážemi a temným ambientem. Ve dvou dnech se představí sedm projektů, tři norské, dva české a dva britské.

Článek

Pátek 20. března bude patřil norským melancholickým souborům Svartsinn, Northaunt a Taphephobia, majícím blízko k minimalismu. 

V sobotu 21. března pak vystoupí Britové. Představí se spolumajitel významného vydavatelství Type Record Xela (vlastním jménem John Twells), který nabízí syrovou hudbu hororového charakteru.

Pod jménem Alienist se skrývá Nicholas Bullen, který v roce 1981, kdy mu bylo 13 let, založil s Milesem Ratledgem Napalm Death. Hrál v nich na basu a objevil se ještě na první polovině jejich debutu Scum.

Pak zakladatele grind coru opustil a věnoval se elektronice a zvukovým kolážím. Nějakou dobu spolupracoval s jiným členem Napaml Death Mikem Harrisem v jeho elektronickém projektu Scorn. Pak hrál se s Germ blízkých technoscéně a věnoval se soundscapingu v Umbilical Limbo. Natočil i album Bass Terror s Billem Laswellem, míchající ponurý dub s downtempem. Českou scénu reprezjnetují Trist a Gustav Tutre.

Reklama

Výběr článků

Načítám