Hlavní obsah

Žánrové hudební ceny Anděl znají své nové majitele

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Týden před vyhlášením hlavních cen Akademie populární hudby Anděl 2008 byly v sobotu v noci rozdány sošky anděla hrajícího na šalmaj z dílny Jaroslava Róny v sedmi žánrových kategoriích.

Článek

Vyhlášení se konalo v rámci pořadu Noc s Andělem v přímém přenosu ČT2 za účasti takřka všech nominovaných kapel a umělců v jednotlivých kategoriích.

Nejlepší skupinou v oblasti Hard & heavy se za loňský rok stala První hoře s deskou Lamento. Překvapená formace se během přenosu podivovala nad tím, že se neprosadila v kategorii Alternativní scéna, ovšem garant Hard & heavy, publicista Michal Husák, vysvětlil, že současný zvuk formace oslovuje i příznivce tvrdé hudby a novináři sledující tento žánr vzali její loňské album za své.

Chlebíčky bratrů Ebenů

V kategorii Folk & country zvítězil počin Chlebíčky Bratrů Ebenů, kteří si přišli pro cenu bez nemocného Marka, svého hlavního autora. Vladimir 518 zvítězil s albem Gorila vs. Architekt v kategorii Taneční scéna, r’n’b & hip-hop, skupina Terne čhave s nahrávkou More, Love! v kategorii World music.

Světem protřelý David Dorůžka obdržel Anděla za desku Silently Dawning v kategorii Jazz & blues, skupina OTK si za desku Okolo odnesla vítězství v kategorii Alternativní scéna. Nejmladší kategorii Ska & reggae ovládla skupina Prague Ska Conspiracy s albem Life On Ropes.

Hlasování v žánrových cenách Anděl probíhalo tradičně dvoukolově. Své hlasy do ní posílají hudební publicisté, kteří dané kategorie celoročně sledují.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám