Hlavní obsah

Česká televize podala trestní oznámení kvůli penězům za hudbu

Právo, jp

Česká televize podala v pátek na Obvodním ředitelství Policie ČR v Praze 4 trestní oznámení na dva své bývalé zaměstnance. Podezírá je z trestných činů podvodu, poškození a zneužití záznamu na nosiči informací.

Článek

„V rámci naší interní kontroly jsme zjistili, že v minulosti docházelo k chybnému vykazování hudebních děl v hlášení použité hudby v pořadech České televize. Na základě této skutečnosti vyplácel Ochranný svaz autorský autorům odměny. Při kontrole vyšlo najevo, že chyby ve vykazování hudby se vyskytovaly opakovaně v práci dvou zaměstnanců, kteří v evidenci uváděli jméno Charlie E. Greena i v případech, kdy jeho hudba použita nebyla,“ sdělil Právu mluvčí televize Ladislav Šticha.

Televize s oběma zaměstnanci okamžitě ukončila pracovní poměr bez jakýchkoliv finančních náhrad. V současné době pokračuje kontrola evidence v součinnosti s autorským svazem, která by měla zjistit, zda je ve všech uváděných záznamech autorství oprávněné nebo není. „Skutečný rozsah škod tak zatím není možné vyčíslit,“ dodal Šticha.

Reklama

Výběr článků

Načítám