Hlavní obsah

Jack z White Stripes má nový band s Alison Mosshartovou

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fenomenální kytarista Jack White z The White Stripes a Alison Mosshartová (The Kills) zformovali novou skupinu The Dead Weather. Patří do ní také Jack Lawrence (The Raconteurs) a Dean Fertita (Queens Of The Stone Age).

Článek

Nová sestava už odehrála první vystoupení v prostorách Whiteova vydavatelství Third Man Records v americkém Nashvillu. V červnu hodlají vydat i studiové album Horehound. Album produkoval sám Jack White a jako první singl představil píseň Hang You From The Heavens. Druhou ohlášenou skladbou z debutu The Dead Weather je coververze Garyho Numana (Are Friends Electric?).

Stylově se nová skupina od The White Stripes příliš nevzdálila. Fandové se mohou opět těšit na invenční indie-rockový zvuk s přerývanou rytmikou a kvalitními kytarovými riffy. Punk-bluesové kořeny zůstaly zachovány.

Nástup The Dead Weather neznamená, že by White Stripes přestali hrát, přestože o nich poslední rok moc slyšet nebylo. Po velmi úspěšném albu Icky Thump (2007) se loni odmlčeli, aktuálně nejsou na žádném turné a nekoncertují, ojediněle se objevují v televizi, např. v únoru v americkém pořadu Late Night with Conan O'Brien. Jack White však na podzim 2008 ujišťoval, že v roce 2009 určitě vyjde nová řadová deska The White Stripes.

Reklama

Výběr článků

Načítám