Hlavní obsah

Do pražské O2 Arény míří rockeři Mötley Crüe

Novinky, Stanislav Dvořák

Američtí rockeři Mötley Crüe vystoupí v O2 Aréně 17. června. Vrací se po deseti letech s albem Saints of Los Angeles, a to v původní sestavě Nikki Sixx, Mick MarsS, Tommy Lee a Vince Neil.

Článek

Mötley Crüe existují už 27 let a pokračují v hraní i přes drogové a jiné excesy. Nové album z produkce Mötley Records/Eleven Seven Music popisuje hlavní autor hudby Sixx jako „Příběh inspirovaný našimi písničkami z The Dirt o špinavých jehlách, zničených myslích, bitvách v hudebním průmyslu a spoustě sexu.“

Připravuje se i film, který bude mapovat celou kariéru kapely. CD je prý založeno hodně autobiograficky a poskytuje pohled do životů lídrů “špinavého rocku z L.A.”

Mötley Crüe prodali dodnes již více než 80 miliónů desek, z toho 25 miliónů

v USA. Jen alba Shout at the Devil z roku 1983 se prodalo přes čtyři milióny. Po turné Route of All Evil Tour s Aerosmith v roce 2006 začala kapela opět nahrávat.

„Už jsme potřebovali dělat nějakou novou muziku,“ říká Sixx o albu Saints of Los Angeles. „Není to nějaký nostalgický čin. Prostě mi jen přišlo rozumné vykašlat se na všechny ty sračky a dělat muziku. Vytvořili jsme si vlastní zvuk a bylo na čase jej znovu použít.“

První singl Saints of Los Angeles, inspirovaný názvy ulic v Los Angeles si odbyl svůj debut na serveru AOL Spinner.com a byl prvním singlem, který byl zároveň vydán i jako stažitelný soubor pro hudební videohru Rock Band a pro iTunes.

Prodej vstupenek v cenách 990 až 1290 Kč ještě nebyl zahájen. 

Reklama

Výběr článků

Načítám