Hlavní obsah

Spielberg pracuje na filmu o komiksovém hrdinovi Tintinovi

Právo, jač

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Steven Spielberg dokončil první část filmového zpracování slavného belgického komiksu The Adventures Of Tintin: Secret Of The Unicorn. V naprostém utajení natočil během třiceti dvou dnů herecké sekvence, které nyní přebere Peter Jackson a v následujících osmnácti měsících bude pracovat na speciálních efektech a digitálním zpracování.

Článek

Spielbergův mluvčí se zmínil o skvělé spolupráci dvou slavných režisérů a slíbil, že snímek bude vyroben novátorskou technologií. Animovaný film bude mít premiéru v roce 2010 a své hlasy postavám propůjčí například Daniel Craig, Simon Pegg, Jamie Bell a další.

Autorem belgické komiksové série Tintin je výtvarník Georges Rémi přezdívaný Hergé. Vycházet začala v roce 1929, tedy před osmdesáti lety. Jednoho z nejpopulárnějších komiksů vůbec se celosvětově prodalo na dvě stě miliónů výtisků a byl přeložen do 58 jazyků. Několik sérií vyšlo také v češtině.

Základním příběhem je detektivka a později sci-fi s nádechem lehkého humoru. Postavička Tintina se stala součástí belgického folklóru a region Valonsko letošek vyhlásil rokem komiksu. Osmdesáté výročí zrodu Tintina připomene například jeho festival na začátku května ve správním středisku Valonska Namuru a otevření nově postaveného muzea kreslených příběhů nazvaného podle autora slavné komiksové postavičky Hergé ve městě Louvain la Neuve.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám