Hlavní obsah

Na sever Čech míří slavná Sepultura, Warbringer i Lord Bishop

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na novém místě pokračuje 27. června festivalová série Mysteria. Těžkotonážní kytary skupin Sepultura či Warbringer tentokrát zahřmí v severočeské Bílině, kde se sejdou příznivci nejtvrdších stylů jako HC, heavy metalu a punku.

Článek

Největší hvězda festivalu, Sepultura, se vrací do Česka po dvou letech. Skupina se zformovala v roce 1984 v Brazílii a proslavila se především v polovině devadesátých let. Zakladatel Max Cavalera Sepulturu záhy opustil, ale skupina nezanikla. Jejich nejznámější skladbou je dodnes Roots Bloody Roots z roku 1996.

Americký projekt Bloodclot je jakýmsi All Star Bandem v oblasti nejtvrdší muziky. Dali ho dohromady členové formací Biohazard, Cro-mags, Downset, Pro-pain, The Spudmonsters a Merauder. 

Přijedou i pokračovatelé thrashmetalové scény 80. a 90. let Warbringer, některými považováni za nástupce Slayer. Z jiného soudku je pak garážový punk-rock´n´roll amerického divocha, který si říká Lord Bishop.

Z českých kapel zahrají např. Plexis, Post-it, Innocens, Apple Juice, S.P.S., Status praesents, Calathea a Beuatiful Cafillery.

Pořadatelé nabízejí 50% slevu na vstupné prvním 100 odvážlivcům, kteří v sobotu 27. června 2009 dopoledne absolvují výstup na nedaleký vrch Bořeň. Vstupné je v předprodeji do konce března za 390 Kč, do konce dubna za 450 Kč, do 27. června za 500 Kč a na místě 590 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám