Hlavní obsah

U2 jedou na velké turné, ale ne do Česka

Právo, Novinky, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Irská skupina U2 vydala 2. března nové album No Line On The Horizon a v pondělí ohlásila, že světové turné odstartuje 30. června v Barceloně. Česku se však vyhne.

Článek

Všechny koncerty nadcházející série by měly být monstrózní a odbudou se výhradně na stadiónech. Vyžaduje to konstrukce a postavení pódia, které by mělo být umístěno uprostřed prostoru a koncert bude možné sledovat ze všech stran. Součástí scény by měla být obrovská „cylindrová“ obrazovka, která umožní sledovat dění na pódiu i divákům, k nimž budou U2 právě otočeni zády.

„Je těžké vymyslet něco originálního a nového. Nám se to ale, myslím, povedlo,“ řekl kytarista skupiny The Edge.

U2 hráli v Česku v roce 1997. Tehdy na ně přišlo více než 100 tisíc diváků na stadión na Strahově v Praze. Ten dnes ale slouží jako tréninkové středisko a bylo na něm postaveno několik hřišť. Nejmodernější stadión v Česku je v současné době v Edenu, kde hraje svá fotbalová utkání Slavia Praha.

U2 minulý týden oznámili, že letos v listopadu vydají další album pod názvem Songs Of Ascent.

Reklama

Související témata:

Související články

U2 kvůli finanční krizi zlevní vstupné

Irská skupina U2, která v pondělí vydala nové album No Line On The Horizon, chce snížit ceny vstupenek na své koncerty tak, aby se jich mohli zúčastnit i lidé,...

Výběr článků

Načítám