Hlavní obsah

Nu-metaloví Papa Roach zahrají v Praze

– PRAHA
Novinky,

Americká nu-metalová skupina Papa Roach vystoupí 7. června v pražském klubu Roxy. Kapela se představí v rámci turné k novému albu Metamorphosis, které vyjde 24. března. Papa Roach se proslavili v roce 2000 multiplatinovým album Infest, které kalifornské pětici přineslo i nominaci na Grammy.

Článek

Kořeny Papa Roach sice sahají až do roku 1993, ale proslavili se v době největší slávy nu-metalu v roce 2000. Šikovně kombinovali výrazné melodické refrény s hybnými slokami, kde snoubila hardcorová agresivita s metalem.

Průlomová deska Infest s hity s písněmi Resort, Revenge a Broken Home a Dead Cell jim přinesla i nominaci na Grammy. Další vývoj však ukázal, že bližší než prvky hip hopu nebo elektronika, které kořenily nu-metal, jsou jim jeho dávné hardcorové kořeny. Už druhá deska Lovehatetragedy nabízel tradičnější sound, prodávala se však také dobře. Dařilo se i třetímu, ještě měkčímu albu Getting Away With Murder, z něhož zaujaly kromě titulní písně ještě Take Me a hit  Scars.

Kapela tvrdí, že nové album bude o něco tvrdší, a bude tedy přestavovat jistý návrat k počátkům. Navíc naživo je skupina důraznější a agresivnější než na albech. 

Naposled se o skupině hovořilo kvůli v loni zahájenému soudnímu sporu s jejím bývalým bubeníkem Davem Bucknerem, jemuž se zdálo, že neodstával adekvátní podíly na tantiemách. Od skupiny odešel v roce 2008.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám