Hlavní obsah

Obama dostane v Praze darem plastiku z bílé kůže

Novinky, fia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VSETÍN

Americký prezident Barack Obama by měl při své dubnové návštěvě České republiky obdržet jako dar unikátní plastiku z drahé bílé kůže, kterou pro něj zhotovili vsetínští výtvarníci, kteří se zabývají tvorbou pro lidi se zrakovou vadou.

Článek

"Tento nápad vznikal už v době jeho kandidatury, pracovat jsme na něm ale začali až po jeho vítězství ve volbách, které považujeme za zlomové. Dokazuje, že nezáleží na barvě pleti, ale na tom, co jednotlivec umí,“ uvedl grafik a člen skupiny výtvarníků Petr Tomaštík.

Plastika z nejdražší, speciálně vyrobené bílé kůže, představuje sérii devíti obrazů Baracka Obamy v Bílém domě. 

"Jeho jméno Barack navíc připomíná výraz "barák“ neboli dům, který je společně s osobou amerického prezidenta hlavním motivem plastiky. Je to tedy trošku taková hříčka,“ dodal Tomaštík.

Vsetínští výtvarníci vyrobili plastiku stejnou technologií, kterou tvoří díla pro lidi se zrakovým hendikepem. Amerického prezidenta v Bílém domě tak budou moci poznat i lidé nevidomí.

Reklama

Související články

Obama přijede 4. dubna do Prahy

Prezident USA Barack Obama přijal pozvání českého předsednictví EU a 4. dubna by měl přijet do Prahy. Právu to neoficiálně naznačily diplomatické zdroje. Obama...

Třicet Obamových lidí jednalo na Hradě

Česká a americká strana už konzultují detaily dubnové návštěvy prezidenta Baracka Obamy v Praze. V neděli kvůli ní na Pražském hradě jednaly na tři desítky...

Výběr článků

Načítám