Hlavní obsah

Zpěvačka Duffy má novinku, ale jen napůl

Novinky, Stanislav Dvořák

Britská, či přesněji velšská, retro-soulová zpěvačka Duffy letos doslova vytřela zrak Coldplay i dalším interpretům při udělování hudebních Brit Awards, kde zvítězila ve třech kategoriích - nejlepší sólová zpěvačka, objev roku, britské album roku. Její druhá deska se proto stává jednou z nejočekávanějších a zpěvačka mezitím nedočkavým nabídla krátkou ochutnávku.

Článek

Duffy vydala jakousi polodesku pod názvem Rockferry Deluxe Edition. Najdete na ní nejen její debut, ale i druhé CD se sedmi novými písněmi. Ty se z jejího stylu v podstatě nevymykají. I když se první track Rain on Your Parade snaží o modernější zvuk, zbytek se drží osvědčeného retro-soulového kopyta.

Tiše plynoucí balady Oh Boy nebo Fool for You by výborně zapadly na debutové album, pozoruhodná je kytarovější skladba Stop, která výraznějším rytmem i aranžemi vzdáleně evokuje staré písničky Tiny Turner ze sedmdesátých let. Zastřené duffyovské broukání tradičně doprovázejí klávesy, nenápadné smyčce, vzácněji dechy.

Duffy loni zaznamenala fantastický úspěch, když se z neznámé začátečnice rázem stala největší britskou popovou hvězdou. Debutu se už prodalo více než 4,5 miliónu kusů a sedm nových písní naznačuje, že špatně snad nedopadne ani druhá deska, která velmi často odděluje skutečné popové zrno od plev. 

Duffy: Rockferry Deluxe Edition (2CD), Universal 2009

Reklama

Výběr článků

Načítám