Hlavní obsah

Vorel točí s Matonohou, Polívkou a Mádlem komedii o médiích a korupci

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Tomáš Vorel, který má na kontě předloňský Gympl nebo kultovní starší snímky Kouř a Pražská pětka, začíná v těchto dnech točit "drzou filmovou komedii" o médiích, lobbyingu, manipulaci s informacemi a korupci nazvanou Ulovit miliardáře. Hrají v ní mimo jiné Tomáš Matonoha, Jiří Mádl, Ester Janečková, Kateřina Sedláková, Milan Šteindler, Miroslav Etzler nebo Bolek Polívka.

Článek

Matonoha dostal hlavní roli miliardáře. „Tomáš Matonoha je noblesní, pro ženy přitažlivý a mužům sympatický, takže může hrát i gaunera a současně být v této roli uvěřitelný,“ říká Tomáš Vorel. „Zároveň se s ním dobře spolupracuje, přináší spousty nápadů. Pro film například složil ústřední píseň Ulovit miliardáře,“ dodává.

Bývalý teenagerský idol Jiří Mádl, který se už postupně vzdaluje rolím rafťáků a skejťáků, hraje v Ulovit miliardáře úlisného PR manažera Lehkého. V roli policejní mluvčí Táni Jakubíčkové se představí Ester Janečková, známá ze seriálu Ošklivka Katka.

„Vhodnou herečku pro tuto  roli jsme hledali rok. Nakonec nás nejvíce přesvědčila  Ester Janečková,“ popisuje průběh castingu Tomáš Vorel. „Zvítězila tím, že je skromná a zároveň uhrančivá. Není agresivní, je prostě přirozená. Ve filmu ztvární policejní tiskovou mluvčí. Je to přesný protipól televizní rosničky Kateřiny Hodžové, kterou ve filmu hraje Kateřina Sedláková.“

Režisér ani tentokrát nehodlá vynechat silnou vorlovskou stylizaci, kterou známe z Kouře či Pražské pětky. Na vizuální podobě filmů spolupracuje Vorel už léta s kameramanem Markem Jíchou, který si také libuje v digitálních záznamech a tricích. Točit se bude na digitální kameru Red One 4K. Stejnou kamerou natočili např. Che Guevaru Stevena Soderbergha.

Politici a PR manažer se chtějí zbavit podnikatele

Ve filmu dostane PR manažer Lehký (Jiří Mádl) vládní zakázku, aby z konkurenčních důvodů odstavil podnikatele Grossmana (Tomáš Matonoha). Pro tento účel získá novináře a rozjede kampaň se zinscenovanou reportáží, ve které Grossman mlátí rómského chlapce Lájoše.

Reportáž lavinovitě převezmou další média a najednou má každý potřebu si do Grossmana kopnout. I vypočítavá přítelkyně Kateřina (Kateřina Sedláková), televizní rosnička, cítí, že by to mohlo ohrozit její kariéru.

Tomáš Vorel

Režisér a herec Tomáš Vorel se narodil v Praze v roce 1957. Studoval ČVUT, teprve o pár let později byl přijat na FAMU, kde na sebe upozornil např. ceněným krátkým snímkem To můj Láďa. Spolupracoval se slavným divadlem Sklep a pantomimickou skupinou Mimóza. K jeho nejznámějším dílům patří Pražská pětka a Kouř, které si hlavně u studentského vysokoškolského publika získali téměř kultovní status. Později natočil např. Kamený most, Cestu z města, Skřítka a naposledy  Gympl. Pro jeho filmy je typická silná stylizace, prvky parodie, prolínání současné reality s fantaskními prvky a většinou i filozofický přesah.

Do kin by měl snímek jít letos 1. října.

Reklama

Výběr článků

Načítám