Hlavní obsah

Poslední Harry Potter půjde do kin v červenci 2011

Novinky, Stanislav Dvořák

Jedna z nejvýnosnějších filmových sérií historie bude zakončena v létě 2011 osmým filmem Harry Potter a relikvie smrti 2. Poslední kniha spisovatelky J.K. Rowlingové byla rozdělena na dva filmy.

Článek

První část relikvií smrti bude mít premiéru v listopadu 2010. Studio Warner Bros. oznámilo, že poslední knížku o Potterovi muselo rozdělit do dvou dílů, aby se vyrovnalo z velmi obsáhlým příběhem. Zlí jazykové ovšem tvrdí, že šlo spíše o to vydělat dvakrát více peněz na Potterovi, který představuje v podstatě jistý zisk v ekonomicky nejistých dobách.

Peníze způsobily také zpoždění filmu Harry Potter a princ dvojí krve. Ten se měl objevit už loni na podzim, ale fanoušci si budou muset počkat až do července. Šéf studia Alan Horn si od letního termínu premiéry slibuje lepší zisk. Částečně prý ale za posuny může i stávka amerických scenáristů.

Odložení premiéry rozlítilo milióny fanoušků čarodějnického učně. Ti začali psát zlostné příspěvky na internet a zorganizovali i petici. Pět zfilmovaných dílů Harryho Pottera vyneslo zatím v celém světě cca 4,5 miliardy dolarů (téměř 75 miliard korun).

Ve všech ještě neuvedených dílech má hrát hlavního hrdinu Daniel Radcliffe a nebudou chybět ani další "dětské" hvězdy Rupert Grint a Emma Watsonová, které už za dlouhá léta natáčení dospěly, stejně jako jejich diváci. Režisérem série zůstává David Yates.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám