Hlavní obsah

VIDEO: ČT dá v pořadu Den D šanci podnikatelským nápadům

Právo, jp
PRAHA

Brněnské studio České televize začne od úterý 31. března na prvním programu od 21.45 hodin pravidelně, skoro až do letních prázdnin, vysílat pořad Den D. V jednom díle představí většinou sedm až osm podnikatelů svůj nápad, výrobek nebo vynález a snaží se zaujmout pětici investorů natolik, aby právě do jeho podnikání někdo z pětice, nebo dokonce všichni, vložili vlastní peníze, svůj čas a cenné kontakty ze světa velkého obchodu.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Pětice investorů z pořadu ČT Den D (zleva) Ivan Pilný, Tomio Okamura, Marta Nováková, Dana Bérová a Ondřej Bartoš

Článek

Den D moderuje Jan Pokorný, známý z Radiožurnálu. Autorům pořadu, který pochází z Japonska (původní název Dragon`s Den) a měl mimořádný úspěch na BBC, se podařilo najít pětici investorů, kteří podrobují většinou krutě ztrémovaného adepta tvrdým otázkám byznysu a podnikání. Investoři ale kladou otázky pro diváka srozumitelně, takže nejde o žádnou suchopárnou výuku financování, ale o pořad zábavný.

Pětice investorů z pořadu ČT Den D (zleva) Ivan Pilný, Tomio Okamura, Marta Nováková, Dana Bérová a Ondřej Bartošfoto: Právo/Michaela Říhová

Kdo vydělá nebo prodělá

Kdo se stal investorem a v budoucnu může buď vydělat nebo prodělat? Bývalý ředitel české pobočky Microsoftu a bývalý předseda představenstva Českého Telecomu Ivan Pilný, bývalá ministryně informatiky Dana Bérová, člen poroty Podnikatel roku a šéf kapitálové společnosti Credo Ventures Ondřej Bartoš, ředitelka společnosti U specializující se na informační systémy pro maloobchody, velkoobchody a distributory Marta Nováková a šéf cestovní kanceláře Miki Travel Tomio Okamura.

Dragons Den - do čeho investovali v zahraničí. zdroj: Stream.cz

V třinácti dílech předstoupí před kameru zhruba 110 podnikatelů, vybraných z 800 přihlášených. Projekty se budou týkat všech oblastí lidské činnosti, chybět nebudou služby, gastronomie či zdravotnictví, dojde i na nejrůznější vynálezy a zlepšováky, jako je třeba ideální podprsenka.

Při výběru projektů rozhodovala hlavně jejich propracovanost, realizovatelnost, zda mají jejich autoři prototyp, případně, o jak originální nápad jde. „Není to ale hra, či soutěž. Je to skutečný byznys, uvidíte skutečné příběhy a řadě lidí, kteří pořadem projdou, opravdu změní Den D život,“ uvedl dramaturg pořadu Lukáš Franta.

Reklama

Výběr článků

Načítám