Hlavní obsah

Autor hudby k filmu Piano vystoupí na Colours of Ostrava

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský skladatel Michael Nyman, který je mimo jiné autorem hudby k oskarovému filmu Piano, zahájí 9. července další ročník hudebního festivalu Colours of Ostrava. Informovali o tom v úterý pořadatelé. Michael Nyman bude hlavní hvězdou prvního dne čtyřdenního festivalu. Zahraje výběr svých skladeb z filmů režisérů Petera Greenawaye, Micaela Winterbottoma a samozřejmě z filmu Piano.

Článek

„Pokračujeme v tradici, kterou jsme loni začali koncertem Jana Garbarka a Triloka Gurtu, který byl návštěvníky nadšeně přijat. Zahájení se opět odehraje na hlavní venkovní scéně a pro diváky budou připravena i místa na sezení,“ řekla ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Michael Nyman, který je vysoce uznávaným avantgardním skladatelem a téměř renesančním autorem mnoha současných děl různých žánrů, přijede se svým jedenáctičlenným bandem.

Festival Colours of Ostrava proběhne od 9. do 12. července v areálu Slezskoostravského hradu a Černé louky a představí opět více než 100 zahraničních a domácích kapel. První již oznámenou hvězdou je americký funkový saxofonista, zpěvák a showman Maceo Parker, který festival uzavře. Z dalších zahraničních hvězd zatím pořadatelé potvrdil například Seana Kutiho, který dorazí se svou nigérijskou kapelou Egypt 80, a také kolumbijskou skupinu LA 33, která hraje divokou urban salsu.

Z českých kapel pořadatelé zatím potvrdili například Tata Bojs, Davida Kollera, Lenku Dusilovou, Dub-o-net, Švihadlo, Věru Špinarovou a také Moniku Načevu s Michalem Pavlíčkem, Mňágu a Žďorp či brněnskou kapelu Boo.

Čtyřdenní vstupenky jsou k dostání v síti Ticketpro do 31. března v ceně 760 Kč, od 1. do 30. dubna pak za 860 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám