Hlavní obsah

Radek John na Nově končí

Právo, jp

Reportér Radek John se po dohodě s vedením TV Nova rozhodl po patnácti letech odejít z publicistického pořadu Na vlastní oči. Působil v něm od jeho vzniku v roce 1994, kdy začala Nova vysílat.

Článek

"Spolupráci s televizí ukončí John k poslednímu únorovému dni," oznámila tisková mluvčí televize Nova Michaela Fričová.

„Po mnoha letech chci opustit svět médií a mediálních tlaků,“ uvedl ke svému odchodu písemně John.

Bulvární tisk v poslední době propíral, že Johnovo manželství s herečkou Zlatou Adamovskou není tak růžové a údajně spěje k rozvodu. Ani jeden z manželů se však k tomu nevyjádřil, v pátek se totiž vrátili ze společné dovolené v Africe.

John působí ve firmě Ora print

Podle serveru iHNed.cz je údajně důvodem Johnova náhlého odchodu z televize Nova jeho působení ve společnosti Ora print, blízké pražskému podnikateli Romanu Janouškovi. John v ní od roku 2002 působí jako předseda představenstva.

Společnost údajně dostala od státního podniku Lesy ČR téměř čtyřmiliónovou zakázku na výrobu audiovizuální zvěřinové kuchařky. „Ora print navíc vydává pro Všeobecnou zdravotní pojišťovnu bezplatný časopis, za což si ročně účtuje bezmála 90 miliónů korun,“ napsal server iHNed.cz.

Radek John, * 6. prosince 1954
Absolvoval Filmovou fakultu Akademie múzických umění, obor scenáristika a dramaturgie; studijní pobyt na World Press Institute v St.Paul v USA.
Byl redaktorem časopisu Mladý svět (1980-1993), scenáristou Filmového studia Barrandov (1981-1990), od roku 1993 pracoval jako redaktor televize Nova, kde byl mimo jiné šéfredaktorem publicistiky či šéfproducentem pořadu Na vlastní oči.
Jeho manželkou je herečka Zlata Adamovská; dcera Barbora a syn Petr.
Napsal filmové scénáře k řadě známých filmů: Jen si tak trochu písknout, Jako zajíci, Sněženky a machři, Proč?, Bony a klid, Memento, Ta naše písnička česká II., Tankový prapor. Je autorem několika knih: Džínový svět, Začátek letopočtu, Memento, Jak jsem viděl Ameriku, Drogy! 106 otázek a odpovědí (s Jiřím Preslem).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám