Hlavní obsah

Planet Festival přiveze Klaxons i Transglobal Underground

Novinky, Stanislav Dvořák

Letošní Planet Festival začne 5. června v Táboře. Seznam účinkujících ještě není kompletní, ale už teď nabízí známé zahraniční skupiny Klaxons či Transglobal Undergorund. Koncerty jsou spojeny i s pomocí zahraničním dělníkům, které postihla celosvětová hospodářská krize.

Článek

Britští Klaxons jsou průkopníky žánru new rave. Vznikli teprve v roce 2005, o dva roky později obdrželi za svůj debut Mercury Award a ocenění v kategorii album roku od časopisu New Musical Express. Letos se chystají vydat další studiový počin a pár novinek z něj by měli zahrát i v České republice.

Kromě nich dorazí ze zahraničí také elektroničtí Orbital, kapela Baddies a slavní Transglobal Underground, experimentátoři na poli world music a elektroniky, na jejíchž prvních albech spolupracovala Natacha Atlas.

Českou hudební scénu na letišti v Táboře zastoupí například Sunshine, Tata Bojs, Skyline, UDG, Vypsaná fixa, Ohm Square, Southpaw, Sunflower Caravan, 100°C, Please The Trees, Vladivojna La Chia & Banana, The Chancers, Fake Tapes a řada dalších.

"Organizátoři Planet Festivalu cítí s těmi, které v nedávné a současné době postihují následky celosvětové finanční krize, a proto se rozhodli podpořit Sdružení pro integraci a migraci/Poradnu pro uprchlíky. Tato organizace funguje od roku 1992 a jejími klienty jsou cizinci, hledající v ČR nový domov, kteří k nám utekli před pronásledováním, válečným konfliktem apod. Migrační tématika bude tak provázet i kampaň festivalu," doplňuje mluvčí festivalu Martina Reková.

Předprodej vstupenek na Planet Festival probíhá v sítích Ticketpro a Ticketportal, kde je možné do konce března zakoupit lístek za 690 Kč (+ poplatky), od dubna do 4. června jej bude možné koupit za 890 Kč (+ poplatky) a na místě pak za 1 100 Kč včetně poplatků.

Reklama

Výběr článků

Načítám