Hlavní obsah

Nová deska U2 unikla na internet před vydáním

Novinky, Stanislav Dvořák

Historie se v případě nové desky U2 No Line on the Horizon zase opakuje. Unikla před oficiálním vydáním na internet stejně jako např. Chinese Democracy od Axla Rose. Zřejmě i v důsledku toho byla nakonec umístěna na oficiální Myspace stránky skupiny, kde je nyní zdarma k poslechu.

Článek

Tentokrát skupina ani management nemůže únik svést na nezodpovědné novináře, kteří se dostanou před vydáním k promo kopiím a umístí je na síť. Nahrávací společnost Universal totiž sama omylem vypustila mp3 ve vysoké kvalitě na internetové stránky Getmusic.au.

K dispozici byly asi dvě hodiny, než si chyby někdo všiml. To už ale bylo pozdě. Někdo z lidí, kteří si mp3 stáhl, je okamžitě umístil na P2P server a další zájemci si desku začali kopírovat.

Společnost přitom dělala vše možné, aby se zabránilo předčasnému úniku desky. Před vydáním neposílala žádná promo CD a v některých zemích byly recenzenti zváni na poslechové party, kde se kontroluje, zda někdo nemá u sebe nahrávací zařízení. Vše se ukázalo být zbytečné.

Skupina U2 se pak rozhodla dát celou desku No Line on the Horizon na Myspace, snad jako odměnu těm fanouškům, kteří si ji nestáhli nelegálně. Album vznikalo loni v Maroku, Dublinu, New Yorku a konečně v Londýně. Producentsky na něm spolupracovali také Brian Eno, Danny Lanois a Steve Lillywhite.

Poslechněte si celou desku zde. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám