Hlavní obsah

Přestože Forejt Oscara nezískal, lítost necítí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože se českému zvukaři Petru Forejtovi nepodařilo proměnit nominaci na Oscara za film Wanted, lítost necítí. "Bylo by velmi příjemné získat sošku, ale bohužel se to nepovedlo. Tak třeba někdy příště," řekl v pondělí Forejt.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Český zvukař Petr Forejt nominovaný na Oscara

Článek

Ocenění za nejlepší zvuk získal film Milionář z chatrče, který oscarovému večeru dominoval - získal celkem osm sošek z deseti nominací. Podle Forejta je obtížné srovnávat zvukové kvality obou filmů. "Nicméně já si myslím, že náš soundtrack k filmu Wanted byl zvukově atraktivnější. To je takové moje hodnocení, ale můžu být trošku ovlivněn tím, že jsem na tom filmu pracoval," řekl.

Český zvukař ocenil atmosféru ceremoniálu, která podle něj byla nádherná. "My jsme si to užívali od prvního okamžiku, kdy jsme přijeli k divadlu, kdy jsme se dostali do zácpy s limuzínami, kdy vystupujete po boku velkých hvězd a vstupujete do vstupního stanu a procházíte jím po červeném koberci do divadla. Je to velmi příjemný zážitek," uvedl Forejt, kterého na slavnostním ceremoniálu v divadle Kodak v Los Angeles doprovázela manželka.

Forejt řekl, že se během slavnostního večera setkal s režiséry, s nimiž pracoval už v minulosti, žádnou novou pracovní nabídku ale přímo na předávání cen nedostal. Přesto vyjádřil přesvědčení, že díky nominaci na Oscara bude o jeho práci zájem i v budoucnu.

Forejt na snímku Wanted spolupracoval s kolegy Chrisem Jenkinsem a Frankem Montanou. Na kontě má práci i pro další hollywoodské či jiné zahraniční snímky. Podepsán je pod zvukem filmu Rudý Baron, mixoval zvuk snímků Kletba bratří Grimmů, Van Helsing, Rytíři ze Šanghaje, Pinocchiova dobrodružství a Iluzionista. Nejvíce si cení nízkorozpočtového projektu Everything Is Illuminated (Naprosto osvětleno), který také vznikal před čtyřmi lety v Praze.

Reklama

Výběr článků

Načítám