Hlavní obsah

OBRAZEM: Americké "kočičky" předvedly v Praze erotickou show

Především velkou podívanou byl sobotní koncert dívčí skupiny Pussycat Dolls v pražské Tesla Aréně. Tanečnice a zpěvačky Ashley Robertsová, Nicole Scherzingerová, Jessica Suttaová, Melody Thorntonová a Kimberly Wyattová při svém prvním vystoupení v České republice předvedly vedle své popové taneční muziky také převlékací show s množstvím efektů. Jejich vystoupení v rámci světového turné Doll Domination v zaplněné hale podle odhadu pořadatelů aplaudovalo téměř 8000 diváků.

Foto: Eva Kořínková, ČTK

Zpěvačka Nicole Scherzingerová během pražského vystoupení skupiny Pussycat Dolls

Článek

Převážně dívčí publikum, část s blikajícími světelnými růžky na hlavách, netrpělivě ječelo už při každém náznaku pohybu za černou oponou. Ta se krátce po 20:30 spustila a začala show s propracovanou audiovizuální scénou. Ve stylu obalu svého posledního alba Doll Domination se objevila pětice vyzývavě oblečených dívek na pódiu na nablýskaných motocyklech.

Spektakulární pódiové představení přineslo na jevišti ohně a další pyrotechnické efekty, barevná světla, propracované projekce, vystoupení tanečníků a sólová představení jednotlivých členek skupiny.

Zpěvačka Nicole Scherzingerová (uprostřed) z americké hudební skupiny Pussycat Dollsfoto: ČTK/Eva Kořínková

Vesměs spokojení diváci se dočkali největší hitů i aktuálních skladeb z nového alba Doll Domination, s nimiž se americké pětici daří v mnoha hitparádách. Úspěch sklidily například skladby When I Grow a I Hate This Part doprovázené dvojicí bubeníků.

Na vystoupení měl dorazit také přítel zpěvačky Nicole Scherzingerové, mistr světa formule 1 Lewis Hamilton. Nejmladší vítěz F1 v historii se příležitostnou účastí na koncertech Scherzingerové odvděčuje za její podporu na poslední velké ceně sezony 2008 v brazilském Sao Paulu, kde tento třiadvacetiletý Brit vybojoval titul mistra světa až v dramatickém posledním kole. Podle neoficiálních zpráv do Prahy nakonec nepřijel.

Koncerty skupiny Pussycat Dolls jsou založené spíše na tanci než zpěvu.foto: ČTK/Eva Kořínková

Předskokankou americké pěveckotaneční kapely byla zpěvačka Victoria, která letos získala hudební cenu Óčka za rok 2008 v kategorii hip hop a rhythm and blues. Za doprovodu mnohačlenné taneční kapely její rytmické skladby rozpohybovaly první netrpělivé tanečníky.

The Pussycat Dolls založila v roce 1995 choreografka Robin Antinová. Vznikly jako čistě taneční skupina, ale od roku 2003 působí i jako skupina pěvecká. Sestavou Pussycat Dolls prošlo mnoho žen, mimo jiné Carmen Electra, Cyia Battenová, Nadine Ellisová nebo Staci Floodová. Skupina klade důraz především na vizuální složku své show, která bývá sexuálně provokativní.

Vystoupení Pussycat Dolls bylo eroticky laděné.foto: ČTK/Eva Kořínková

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám