Hlavní obsah

VIDEO: Růžový panter ožil podruhé a není to průšvih

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oživování filmových legend po delší době vždy obklopuje zvláštní pachuť. Někteří pokračování odsoudí už předem, jiní alespoň počkají na hotový film. V případě Růžového pantera 2 se Stevem Martinem v titulní roli lze zodpovědně říci, že tahle komedie není takový průšvih, jaký se očekával.

Článek

Srovnávání s původní sérií se raději úplně vyhněme. Nejlepší je na Růžového pantera 2 jít bez diváckého očekávání, které bývá největším zdrojem nespokojenosti. Crazy komedie režiséra Haralda Zwarta obstojí jako samostatný film.

Clouseau je v něm vybrán do mezinárodního týmu detektivů, který má vyřešit sérii šokujících loupeží nejvzácnějších památek světa. Samozřejmě zmizí i slavný diamant Růžový panter. Pátrání zavede vyšetřovatele až do Vatikánu, kde inspektor stačí urazit papeže.

Film stojí a padá s Martinem a jeho komický talent to nakonec vcelku utáhne. Ostatní hvězdní herci (John Cleese, Jean Reno, Jeremy Irons či Andy García) plní pouze funkci nahrávačů na smeč.

Děj se odehrává v současnosti            

"Dvojka" sice vychází z clouseauovských kořenů, časově je ale posazena do současnosti a řada humorných situací z toho i těží (Clouseau jako muž ze sedmdesátých let netuší, co je politická korektnost, a nechápe, proč je kárán za to, že pokřikuje na blondýnky a oslovuje Japonce "žlutý příteli").

Gagy oscilují mezi přebrepty a nonsensovým retro stylem původní série a divočejším humorem Bláznivé střely. Několik z nich je špičkových (např. vyšetřování u papeže), většina slušných a jen pár spadá do kategorie dementní. Jistě nejde o geniální  komedii, ale jedinec, který není hluboce a doživotně zamilován pouze do původního Clouseaua Petera Sellerse (což je ale pochopitelné), by Růžového pantera 2 měl přijmout a přiznat mu zasloužených 65 procent.  

Růžový panter 2, režie Harald Zwart, hrají Steve Martin, John Cleese, Jean Reno, Jeremy Irons, Andy García. Premiéra v ČR 26. února 

Reklama

Výběr článků

Načítám