Hlavní obsah

Magnesii Literu uvede Aňa Geislerová

Právo, cg

Vyhlášení vítězů 8. ročníku soutěže Magnesia Litera uvede 18. dubna ve Stavovském divadle herečka Aňa Geislerová. ČT 2 záznam uvede 19. dubna. „Možná intelektuálové potřebují trochu primitivnější zábavy, a proto jsem prošla,“ řekla s nadsázkou na úterním setkání s novináři. „Málokdo ví, že se léta věnuji literární tvorbě, a chtěla bych přispět k večeru i svým dílem,“ prozradila básnické ambice.

Foto: Milan Malíček, Právo

Aňa Geislerová na úterním setkání s novináři.

Článek

O významu soutěže svědčí fakt, že kniha loňského vítěze Záhádky Petra Nikla byla dvakrát dotiskována a prodej se přiblížil hranici šesti tisíc. Oznámil to Pavel Mandys z pořádajícího Občanského sdružení Litera. Dodal, že je letos přihlášeno nejvíce titulů, 323 knih, z toho nejvíce v kategorii próza – 68.

Vítěz letos získá 200 tisís korun

Pro Kanzelsberger cenu čtenářů mohou hlasovat lidé na pohlednicích šířených v knihovnách a knihkupectvích a také na adrese soutez@magnesia-litera.cz. Soutěž se koná pod záštitou Václava Havla. Titulárním partnerem zůstává společnost Karlovarské minerální vody se značkou vody Magnesia.

I letos vítěze společnost odmění prémií 200 tisíc korun. Jak sdělila tisková mluvčí Štěpánka Filipová, od března budou v prodeji lahve minerální vody na etiketě s textem básně Ptej se vody, co je dar loňského vítěze v soutěži poezie Taši Andjelkovského.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám