Hlavní obsah

Nový snímek Marie Poledňákové zhlédlo v kinech 92 434 diváků

Komedie Marie Poledňákové Líbáš jako bůh přilákala vzápětí po premiéře do kin 92 434 diváků. V dlouhodobé tabulce nejúspěšnějších domácích snímků sledujících zájem za první víkend se tak ocitla na čtvrtém místě, oznámila mluvčí tohoto projektu Uljana Donátová.

Článek

S diváckým zájmem o komedii Marie Poledňákové je šéf distribuční společnosti Falcon Jan Bradáč spokojen. I proto, že poprvé byla producentem celovečerního snímku. "Vznikl s rozpočtem 35 miliónů korun, které jsme uhradili z vlastních zdrojů, z příjmů od reklamních partnerů i z půjček," řekl Bradáč před premiérou. Do kin tento snímek nasadil ve vysokém počtu 46 kopií.

"Věřím, že se povedlo natočit příběh, který osloví širokou skupinu diváků - a to byl náš cíl," dodal Bradáč.

V novém projektu čerpala režisérka z rodinného prostředí. Její poněkud ztřeštěný příběh se točí kolem gymnaziální učitelky francouzštiny, její rozvětvené rodiny a záletného lékaře záchranné služby.

Obsadila do něj členku činohry Slovenského národního divadla v Bratislavě Kamilu Magálovou, Jiřího Bartošku, Oldřicha Kaisera, Evu Holubovou, Nelu Boudovou, Romana Vojtka, Marthu Issovou a Jaroslavu Adamovou. Na plátně se objeví i dvaaosmdesátiletý spisovatel Arnošt Lustig a v závěrečných titulcích v roli cikánky také Lucie Bílá.

Stále vedou Vratné lahve

Rekordmanem českých statistik jsou Svěrákovy Vratné lahve, jejichž 107 357 popremiérových diváků jen tak někdo nepředstihne. Druhý je snímek Sněženky a machři po 25 letech režiséra Viktora Tauše, který za první víkend navštívilo koncem minulého roku 106 869 lidí. Janákovi Rafťáci jsou třetí s počtem 103 320 diváků.

Pátý skončil v tomto přehledu Svěrákův Tmavomodrý svět, který před osmi lety zabodoval počtem 84 066 lidí. Návštěvnost Jakubiskovy Bathory za první víkend dosáhla loni v létě 76 661 diváků.

Nejúspěšnější české filmy za první víkend (od ledna 1998):

1. Vratné lahve

2. Sněženky a machři po 25 letech

3. Rafťáci 

4. Líbáš jako bůh 

5. Tmavomodrý svět

6. Bathory 

7. Nestyda 

8. Pupendo

Zdroj: Unie filmových distributorů

Do této bilance by měl zasáhnout i Menzelův snímek Obsluhoval jsem anglického krále, který při ostrém startu v lednu 2007 přilákal o víkendu do kin 103 364 lidí. Kvůli zařazení do soutěže o České lvy se však už od prosince promítal v pražské Lucerně - a to byla také podle Unie filmových distributorů jeho oficiální distribuční premiéra.

Reklama

Výběr článků

Načítám