Hlavní obsah

Gipsy.cz: Eurosong je občas spíš šaškárna

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká televize v pondělí v Praze oficiálně představila svého kandidáta do soutěže Eurosong, skupinu Gipsy.cz. "Je to občas spíše šaškárna," připustil na otázku Novinek, jak vidí úroveň soutěžících, rapper Gipsy.

Článek

"My budeme dělat šašky taky, nás to baví, ale nebudeme dělat jen šašky," říká Gipsy. Jejich šance na vítězství v mezinárodním finále hodnotí jako dobré. "Slibujeme, že z Moskvy něco přivezeme, i když nevyhrajeme," vtipkuje kapela.

Česká televize se rozhodla letos nevypisovat národní kolo, jehož dřívější vítězové ve finále nikdy neuspěli, a oslovila přímo skupinu Gipsy.cz, protože ta měla už dříve velkou podporu u diváků.

Jak rapper Gipsy dodává, měl na přípravu jen tři dny: "Líp se mi tvoří pod tlakem... dokud máme čas, tak z nás moc nevymačkáte." Dvě písničky, které televizi nabídl, prý nejsou žádné zbytky z minulé desky, ale zbrusu nové kousky připravované na budoucí CD. To chtějí Gipsy.cz pilovat hodně dlouho.   

Česká televize chce divákům nabízet obě písně a ti pak rozhodnou, která z nich zazní na finále Eurosongu. Hlasování proběhne formou SMS od 1. do 14. března 2009 a vítězná písnička bude živě předvedena na vyhlášení cen akademie populární hudby 21. března na stanici ČT od 20.00.

Finále soutěže Eurosong 2009 v Moskvě se zúčastní zástupci 43 zemí včetně Česka a Slovenska. Semifinále bude ČT1 vysílat 12. května od 21.00, finále 16. května ve stejném čase.     

Reklama

Výběr článků

Načítám