Hlavní obsah

Druhé Bobule si vynutili nadšení diváci

Právo, Jan Trojan

Začínající vinař se pokouší dělat slámové víno, které je výsadou až zkušených odborníků. Jak to dopadne a co to způsobí, o tom bude volné pokračování romantické komedie Bobule. Název je téměř stejný, přibude jen arabská dvojka, tedy 2Bobule. Natáčení oznámili na začátku uplynulého víkendu v Mikulově na Břeclavsku producenti Adam Dvořák z distribuční společnosti Bioscop a Tomáš Vican.

Foto: Jan Trojan, Právo

Herci Marián Roden (vlevo) a Lukáš Langmajer s partnerkou u vína v mikulovském sklepě.

Článek

„Vlastně jsme druhý díl vůbec neplánovali, je to reakce na velký úspěch,“ prohlásil Vican před novináři, které pozval do Mikulova společně s herci. Jen v Česku zhlédlo první Bobule na 360 000 lidí. Po Jakubiskově Bathory a Hřebejkově Nestydovi byly vloni třetím nejnavštěvovanějším filmem, na Slovensku dokonce druhým.

„Nyní se promítá všech pětatřicet kopií v Polsku, zájem projevily další země, i Čína,“ řekl Právu producent Vican. První Bobule získaly cenu diváků na Finále v Plzni, oceněny byly na mladoboleslavském Festivalu evropských úsměvů. Ve druhých Bobulích, které už nerežíruje Tomáš Bařina, nýbrž nadějný ruský filmař hovořící skvěle česky Vlad Lanné.

Podle scénáře Tomáše Holečka, budou hrát Lukáš Langmajer, Tereza Voříšková, Kryštof Hádek, Václav Postránecký, Miroslav Táborský, Marián Roden, Jan Antonín Duchoslav.

Natáčení naplánovali producenti na červen a červenec

„Nikdy jsem neměl pocit, že by naše vína byla horší, že jim něco chybí, jak někdy slýchávám,“ vyznal se Jihočech Roden v Mikulově. Spolu s Langmajerem a s Rodenem přijal pozvání do tamního Vinařství Marcinčák, jehož majitel se prezentoval víny a kulinářskými specialitami.

Natáčení naplánovali producenti na červen a červenec. A v říjnu, v krásném období před košty svatomartinského mladého vína, budou druhé Bobule v kinech.

„Nechceme točit nic vzletného. Chceme lidem dopřát pohodu, aby po zhlédnutí filmu dostali chuť na sklenku dobrého vína. Je nám líto těch, kteří jižní Moravu neznají,“ vyznal se Vican. Mladý režisér Lanné tam byl o víkendu potřetí. „Odvážím si nejen víno, ale také inspiraci,“ řekl. 

Reklama

Související témata:

Související články

Bobule bublají jako zkvašené víno

Uvádění českých komedií do kin není v poslední době nijak záviděníhodné. Další Vratné lahve asi nikdo hned tak nečeká a dalších Posledních plavek, Crash Road...

Tereza Voříšková - rodí se nová hvězda?

Vypadá to, že se zrodila nová hvězda. Točí filmy, hraje v seriálu, tančí, zpívá, chodí do školy. „Zatím to stíhám, ale už se těším, až se všechno trochu...

Výběr článků

Načítám