Hlavní obsah

Ozzyho zasáhla krize: ruší festival Ozzfest, ale desku natočí

Novinky, Stanislav Dvořák

Poprvé po třinácti letech se nebude konat tradiční metalový svátek Ozzfest, což podle komentáře magazínu Rollingstone nepochybně souvisí s ekonomickou krizí. Jeho duchovní otec Ozzy Osbourne alespoň slíbil brzy dodat novou desku.

Článek

Ozzy Osbourne udělal v roce 2007 populární, ale ne právě prozíravý krok, když Ozzfest předělal na festival bez vstupného, financovaný množstvím sponzorů. V roce 2008 byl už jen jednodenní a letos se patrně ukázalo, že se nepodaří sehnat sponzory ani na skromný program.

Ozzy Osborune si také postěžoval, že jeho poslední počin Black Rain se moc neprodával. Těžko lze ale očekávat, že jeho další sólová deska, která by měla vyjít letos, na tom bude lépe. Klasická CD v kamenných obchodech už si dnes nekupuje téměř nikdo a nesouvisí to nijak s kvalitou konkrétní nahrávky.

Legendární ex-frontman Black Sabbath a později úspěšný sólista u nás vystoupil naposledy v pražské Sazka Aréně v červnu 2007. Koncerty potvrzují, že Osbourne je v ČR stále nesmírně populární, ale také to, že dnes žije hlavně z minulosti. Jeho výkony naživo mají až tristní nádech, falešné halekání nezakryje ani hřmotná kytara Zakka Wylda.  

Reklama

Výběr článků

Načítám